Marokko 8 dagen rondreis kameelman

rondreis MarokkoIndividuele Marokko-rondreizen

Kant en klaar of pas ze gerust aan, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’.

Marokko is het land van 1001 nachten, geurige souks, groene palmvalleien en rode woestijnen. Marokko rondreizen zijn individuele reizen die we hebben gecreëerd door korte reisprogramma’s (bouwstenen) met elkaar te verbinden. Het zijn combinaties die wij goed bij elkaar vinden passen. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren Marokko specialisten Kirsten, Sharon en Koen helpen je graag verder.

Kies je favoriete Marokko rondreis
Iets veranderen? Laat het ons weten.
Vrijblijvend reisvoorstel aanvragen

Bedoeïenenkaravaan naar de souks

Reisschema: Ambachtsstad Fes – Errachidia – Erfoud – rode Erg Chebbi woestijn – Todra Gorge – verborgen Dades Vallei – Ouarzazate – kasbah van Ait Benhaddou – kleurrijk Marrakech
Reisduur: 10 dagen / 9 nachten
Reissom: € 655,- p.p. bij 2 personen
Vluchten: optioneel bij te boeken

Onze populairste korte Marokko-rondreis waarbij je alle gezichten van Marokko ziet. Het is een combinatie van de twee bekendste koningssteden, de hoge woestijnduinen en het binnenland met groene valleien en bergkloven.

In Fes en Marrakech (ver)dwaal je door een labyrint van straatjes in de levendige souks met eeuwenoude ambachten, slangenbezweerders en eettentjes. Met eigen auto ontdek je het binnenland met besneeuwde bergtoppen, een verlaten maanlandschap, palmoases en de oranje zandduinen. Je trekt op een kameel door de woestijn voor een nacht onder de sterren en ziet kleine dorpen ontwaken in palmvalleien.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Bedoeïenenkaravaan naar de souks
Verblijf in special stay accommodaties
x
+

Voeg deze rondreis toe aan je Marokko reis!

Marokko, even proeven!

Reisschema: Kleurrijk Marrakech – kasbah van Ait Benhadou – Ouarzazate – woestijnstad Zagora – woestijn van M’hamid – Ouarzazate - eindpunt Marrakech
Reisduur: 8 dagen / 7 nachten
Reissom: € 549,- p.p. bij 2 personen
Vluchten: optioneel bij te boeken

Er een weekje tussenuit? Zelfs dan is het mogelijk om Marrakech te combineren met een overnachting in de Sahara woestijn. Slenter in Marrakech door de overdekte souks met smalle straten langs shops, gekleurde kruidentorens en verse dadels. 

Met eigen huurauto rijd je over het ruige gebergte naar dun bevolkte binnenlanden en kilometers lange groene palmoases. Als een heuse bedoeïen slof je met een kameel naar je tentenkamp voor een overnachting in de Sahara. De overnachtingen en vervoer tijdens je rondreis door Marokko van 8 dagen hebben wij vooraf voor je geregeld zodat je onbezorgd een week in oosterse sferen kunt verblijven.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Marokko, even proeven!
Verblijf in special stay accommodaties
Marrakech fietsexcursie
x
+

Magnifiek Marokko

Reisschema: Hoofdstad Rabat - Meknes - ambaschtsstad Fes - Erfoud - rode woestijn Merzouga - verborgen Dades Vallei -kasbah van Ait Benhadou - kleurrijk Marrakech - vissersdorpje Essaouira - eindpunt Agadir
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Reissom: € 994,- p.p. bij 2 personen
Vluchten: optioneel bij te boeken

Onze favoriete Marokko rondreis. Deze fly-drive van twee weken is een mix van highlights, bijzondere overnachtingen en verschillende soorten vervoer. In de Koningssteden proef je de cultuur achter kleurrijke poorten, een labyrint van winkeltjes, oude ambachten en vers bereide couscous. 

Je verruilt de trein voor een huurauto en ontdekt het binnenland met diepe kloven, groene palmoases en uit de klei opgetrokken dorpen. Op een kameel hobbel je door oranje zandduinen voor een nacht onder de sterren in de woestijn. Je eindigt de reis ontspannen in een klein vissersdorp aan de kust. Je slaapt in kleinschalige accommodaties met een sfeer die passen bij de plek waar je bent; bijvoorbeeld een Riad (oud herenhuis) en een pension in de bergen.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Magnifiek Marokko
Verblijf in special stay accommodaties
Wandeling met gids door Fes
x
+

Marokko c’est tout

Reisschema: Casablanca – hoofdstad Rabat – Meknes – ambachtenstad Fes – Erfoud – rode woestijn van Merzouga – Todra kloof – groene Dades vallei – Ouarzazate - kasbah van Ait Benhadou – Taroudant – Tafraoute – Agadir - vissersdorpje Essaouira - eindpunt Marrakech
Reisduur: 21 dagen / 20 nachten
Reissom: € 1395,- p.p. bij 2 personen
Vluchten: optioneel bij te boeken

Heb je lang de tijd en ben je op zoek naar een volledige Marokko beleving, kies dan voor deze rondreis. Dit is een zeer complete Marokko-rondreis waarbij je naast alle hoogtepunten ook het andere Marokko gaat zien. Na de imponerende koningssteden en de bivakovernachting in de oranje woestijnduinen rijd je richting het provinciestadje Taroudant en verder naar de verborgen palmoases. 

Je rijdt door immense kloven en wandelt door oases waar de rust uitgevonden lijkt te zijn. Te voet verken je kleine bergdorpjes en je slaapt in een traditioneel huis. Aan de kust verblijf je in het vissersdorpje Essaouira en kun je bijkomen in Agadir.  
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Marokko c’est tout
Verblijf in special stay accommodaties
x
+

Weekje koningssteden

Reisschema: Casablanca – hoofdstad Rabat – Meknes – ambachtstad Fes –kleurrijk Marrakech
Reisduur: 8 dagen / 7 nachten
Reissom: € 558,- p.p. bij 2 personen
Vluchten: optioneel bij te boeken

Een korte cultuurreis langs de vier koningssteden in Marokko. Ooit door een sultan uitgeroepen als hoofdstad heeft er voor gezorgd dat deze steden vol staan met majestueuze paleizen, gekleurde stadspoorten en een doolhof van steegjes waar kooplui hun waar verkopen. 

Je struint door de medina en waant je in de middeleeuwen door oude ambachten die herleven en de pakezels in smalle straatjes. In deze Marokko-rondreis gebruik je geen huurauto, maar reis je met de trein tussen de locals en met privé transfer. Overnachten doe je in Marokkaanse hotelletjes in het nieuwe gedeelte van de steden en een traditionele Riad in de oude stad die is omgebouwd tot een paleisje met kleurrijke mozaïeken.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Weekje koningssteden
Verblijf in special stay accommodaties
x
+

Koningssteden en zandduinen

Reisschema: Casablanca – hoofdstad Rabat – Meknes – ambachtenstad Fes – Errachidia – woestijnstad Erfoud – rode woestijn van Merzouga – Todra Gorge – verborgen Dades Vallei – Ouarzazate – kasbah van Ait Benhaddou - kleurrijk Marrakech
Reisduur: 12 dagen / 11 nachten
Reissom: € 798,- p.p. bij 2 personen
Vluchten: optioneel bij te boeken

Deze individuele rondreis Marokko is vergelijkbaar met rondreis drie, maar brengt je naast Fes en Marrakech ook de andere twee koningssteden Rabat en Meknes. Langs de koningssteden reis je tussen de locals in de trein. Je kunt eindeloos struinen door de Marokkaanse souks en ziet het leven van alledag. 

Met een huurauto reis je naar het zanderige zuiden voor een woestijnrit met kameel en een overnachting onder sterren. Vervolgens reis je door groene valleien en ruig gebergte naar magisch Marrakech. We hebben afwisselende accommodaties gevonden die passen bij de plek waar je bent tijdens je Marokko rondreis; een kleurrijke Riad, een auberge in de bergen of kasbah hotel.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Koningssteden en zandduinen
Verblijf in special stay accommodaties
x
+

Merhaba Marokko

Reisschema: Marrakech, Essaouira
Reisduur: 5 dagen
Reissom: € 385,- p.p. bij 2 personen
Vluchten: optioneel bij te boeken

Je wilt er even tussen uit maar hebt maar een paar dagen de tijd. Toch wil je wel echt iets van Marokko zien en niet alleen in Marrakech verblijven. Daarom reis je vanuit Marrakech per bus naar het vissersplaatsje Essaouira om lekker uit te waaien en meer van het land te ervaren.

In 5 dagen tijd proef je van Marokko. Fiets samen met een gids door de smalle straatjes van de medina van Marrakech en laat je verrassen door de verborgen plekjes die hij weet te vinden. Natuurlijk heb je genoeg tijd om zelf door de medina te zwerven voordat je door reist naar Essaouira waar je lekker kunt “uitwaaien”. Sla hier je laatste souvenirs in of kom even bij met een boek op het dakterras van je riad.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Merhaba Marokko
Verblijf in special stay accommodaties
x
+
1
van
7

Algemene informatie Marokko rondreizen

Wat is inbegrepen in onze Marokko-rondreizen?

– Bij de overnachtingen is altijd ontbijt inbegrepen. Soms is ook het diner inbegrepen tijdens je Marokko-rondreis, zoals bij je verblijf in de woestijn. Als dit het geval is dan staat dit per plaats in de tekst beschreven.
– Het vervoer tijdens je Marokko-rondreis, zoals beschreven. Riksja Marokko regelt in principe alle aankomst en vertrek transfers en sommige grote transfers tussen diverse steden. Voor de kleinere transfers van bijvoorbeeld een trein- of busstation naar je accommodatie overdag, geldt dat je dit zelf ter plaats regelt. Dit is namelijk voordeliger en gemakkelijk ter plaatse te regelen.
– Genoemde excursies en georganiseerde bezoeken zoals beschreven tijdens de rondreizen door Marokko.
– Waar nodig assistentie van onze lokale agent, die ook 24 uur per dag bereikbaar.

Wat is niet inbegrepen in onze Marokko-rondreizen?

– De vluchten naar/van Marokko. Wij doen je graag een passend vluchtvoorstel bij je Marokko-rondreis.
– Reserveringskosten € 25,00 p.p. (maximaal € 75,00 per boeking) en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.
– Facultatieve excursies en eventuele entreegelden tijdens de Marokko-rondreizen.
– Reis- en annuleringsverzekering. Deze kunnen we wel voor je afsluiten: zie verzekeringen

Marokko-rondreis aanpassen?

Het is mogelijk aanpassingen op Marokko-rondreizen te maken. Zo kun je gemakkelijk dagen aan je Marokko-reis plakken of de rondreis verlengen met een bouwsteen. Geef dit aan als je een reisvoorstel aanvraagt; we zullen dan een aangepaste prijsopgave doen. Er zijn veel combinaties mogelijk en we adviseren je graag. Aarzel dan ook niet om contact met ons op te nemen.

x

Leuk, we hebben deze rondreis toegevoegd aan je reisplan!

Ben je al klaar om je wensen aan ons door te geven zodat wij een vrijblijvend reisvoorstel kunnen maken?

Nee, ik wil verder puzzelen

Verstuur je reisplan