Verzekeren; hoe en waarom?unigarant

Wij raden je aan om bij het boeken van een reis goed te kijken naar de verzekeringen. Mocht er onverhoopt iets gebeuren tijdens de reis of voor aanvang van de reis, dan kan dat veel geld kosten. Door het afsluiten van een verzekering, tegen relatief lage kosten, voorkom je hoge uitgaven. Over het algemeen spreken we over twee verzekeringen: een annuleringsverzekering en een reisverzekering. Al onze verzekeringen zijn ondergebracht bij Unigarant Verzekeringen. Onderstaand lees je meer over beide verzekeringen en over de verschillende afsluitmogelijkheden.

Annuleringsverzekering, waarom?

Een annuleringsverzekering sluit je af om te voorkomen dat je voor hoge kosten komt te staan als je door bepaalde omstandigheden je reis niet kunt beginnen of voortzetten. De kans is aanwezig dat er voor aanvang van de reis iets gebeurt waardoor je de reis niet meer kunt maken. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje; je glijdt uit, breekt je been en kunt een reis helaas niet meer maken. Kortom, je moet de reis annuleren. Een annuleringsverzekering zorgt ervoor dat je bij geldige redenen, de gehele reissom kunt terugvragen. Een annuleringsverzekering is echter niet alleen vooraf van toepassing, maar ook tijdens de reis. Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets gebeuren waardoor je de reis moet afbreken, dan kan je de niet genoten reisdagen van je verzekeringsmaatschappij terug krijgen. Ook bij een vertrekvertraging op de heenreis van meer dan acht uur, krijg je een vergoeding.

Reisverzekering, waarom?

Voor je rondreis is in ieder geval een goede reisverzekering verplicht. Je bent dan tijdens je reis verzekerd van directe hulpverlening van de alarmcentrale indien dit nodig is. De reisverzekering verzekert onder andere je bagage bij verlies of diefstal, onverhoopte medische kosten en onvoorziene uitgaven. Het laatste kan bijvoorbeeld voorkomen bij vertragingen of wanneer je onverwachts terug moet naar Nederland. Dit is dus een andere verzekering dan je zorgverzekering in Nederland.

Kortlopend of doorlopend, wat is het verschil?

Bij het afsluiten van een verzekering kan je kiezen tussen een kortlopende of een doorlopende verzekering. Het verschil tussen beide zit in de kosten en in de tijdsduur van de verzekering. Een kortlopende verzekering sluit je enkel af voor de geboekte reis. Indien je een tweede vakantie gaat maken, dien je daar opnieuw een verzekering voor af te sluiten. Met een doorlopende verzekering kun je zo vaak je koffers pakken als je maar wilt. Je sluit eenmalig je verzekering af, waarna ieder jaar opnieuw je vakanties verzekerd zijn. Je bent dan dus verzekerd voor alle reizen. Een leuk extraatje is, dat je bij een doorlopende verzekering ook verzekerd bent voor korte reizen zoals weekendjes weg en zelfs theaterbezoeken.

Tarieven

Tarieven kortlopende annuleringsverzekering

De premie voor een kortlopende annuleringsverzekering bedraagt 5,61% van de totale reissom, exclusief € 4,- afsluitkosten per boeking. Daarnaast betaal je 21% assurantiebelasting over de premie en 13% over de afsluitkosten.

Uitbreiding: luxe dekking
Met de bovenstaande premie krijg je bij afbreking tijdens de reis alleen de niet genoten reisdagen terug. Met een luxe dekking vergoedt Unigarant de gehele reissom, dus ook de reeds genoten reisdagen. De premie voor deze dekking bedraagt 6,63% van de totale reissom. Daarnaast betaal je 21% assurantiebelasting over de premie en € 4,- afsluitkosten (+ 13% over de afsluitkosten).

Uitbreiding: extra annuleringsredenen:
Voor 1% extra premie, kun je je verzekeren tegen het afbreken of onderbreken van je reis als er spraken is van een ontraden reisadvies (code rood of oranje), een besmettelijke ziekte met aantoonbare gezondheidsrisico’s voor de reiziger, natuurgeweld (aardbeving, storm, orkaan, tsunami, vulkaanuitbarsting), terrorisme, binnenlandse onrusten en stakingen. Deze optie is niet af te sluiten in combinatie met een luxe dekking en je hebt altijd een eigen risico van 150,00. 

Polisvoorwaarden: voor meer informatie kijk je in de specifieke polisvoorwaarden voor de kortlopende annuleringsverzekering.

Tarieven doorlopende annuleringsverzekering

De premie voor een doorlopende annuleringsverzekering (inclusief 21% assurantiebelasting) bedraagt:
Bij 1 persoon: € 62,55 per polis per jaar
Bij 2 personen : € 100,39 per polis per jaar
Bij 3 personen/of meer: € 114,92 per polis per jaar

De bovengenoemde bedragen zijn exclusief € 8,- afsluitkosten (plus 21% assurantiebelasting) per polis. Voor deze verzekering dien je woonachtig te zijn in Nederland en alle verzekerden dienen op hetzelfde adres te wonen. Indien dit niet het geval is worden er meerdere polissen afgesloten. Polisvoorwaarden: voor meer informatie kijk je in de specifieke polisvoorwaarden voor de doorlopende annuleringsverzekering.

Uitbreiding: verhoogde reissom
Met de bovenstaande premie ben je per persoon voor maximaal € 1.500,- per reis verzekerd. Omdat dit bedrag bij veel verre reizen niet voldoende is, kun je bij Unigarant voor € 74,24 per persoon (op basis van een polis voor 2 personen, inclusief 21% assurantiebelasting) je verzekerde bedrag ophogen tot € 3.000,- per persoon. Je bent dan verzekerd tot € 3.000,- per persoon (inclusief internationale vlucht). Mocht je reissom eventueel nog hoger uitvallen dan kunnen wij daarnaast nog een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten op het resterende bedrag. Zo is je gehele reissom verzekerd, waardoor je geen eigen risico draagt.

Uitbreiding: luxe dekking
Met de bovenstaande premie krijg je bij afbreking tijdens de reis, de niet genoten reisdagen terug. Met een luxe dekking vergoedt Unigarant de gehele reissom, dus ook de reeds genoten reisdagen. De meerkosten voor deze extra dekking bedragen € 13,10 (inclusief 21% assurantiebelasting) per persoon.

Uitbreiding: extra annuleringsredenen:
Voor een extra premie van € 5,02 per persoon (op basis van een polis voor 2 personen) kun je je verzekeren tegen het afbreken of onderbreken van je reis als er spraken is van een ontraden reisadvies (code rood of oranje), een besmettelijke ziekte met aantoonbaren gezondheidsrisico’s voor de reiziger, natuurgeweld (aardbeving, storm, orkaan, tsunami, vulkaanuitbarsting), terrorisme, binnenlandse onrusten en stakingen. Deze optie is niet af te sluiten in combinatie met een luxe dekking en je hebt altijd een eigen risico van € 150,-.  

Tarieven kortlopende reisverzekering

Wereld dekking: De premie voor een kortlopende reisverzekering bedraagt € 3,44 per persoon per dag, exclusief € 4,- afsluitkosten. Deze verzekering kan alleen worden afgesloten als je woonachtig bent in Nederland. Woon je in de Benelux, dan kunnen we deze verzekering afsluiten zonder medische kosten. Dan bedraagt de premie voor een kortlopende reisverzekering € 2,67 per persoon per dag, exclusief €4,- afsluitkosten.Wij adviseren echter altijd een reisverzekering inclusief medische kosten af te sluiten. Je eigen zorgverzekering vergoedt namelijk vaak alleen de kostprijs in eigen land. De tarieven voor medische kosten liggen in het buitenland vaak vele malen hoger, waardoor je alsnog onderverzekerd bent. Ben je niet woonachtig in Nederland, dan raden we je aan in je eigen land te informeren naar de beste verzekeringsopties met medische kosten.

De dekking is inclusief onvoorziene uitgaven, hulpverlening, bagage (eigen risico van € 50,-), ongevallen en medische kosten. Bovengenoemde bedragen zijn exclusief 0,5% assurantiebelasting over de premie en 13% over de afsluitkosten.

Ga je tijdens je reis activiteiten zoals sneeuwscooteren, skiën, snowboarden, etc. ondernemen, dan is een extra wintersport en bijzondere sporten dekking verplicht. Deze bedraagt € 1,04,- per persoon per dag.

Polisvoorwaarden: voor meer informatie kijk je in de specifieke polisvoorwaarden voor de kortlopende reisverzekering.

Tarieven doorlopende reisverzekering

De premie voor een doorlopende reisverzekering (inclusief 8,5% assurantiebelasting) met werelddekking bedraagt:
Bij 1 persoon: € 93,87 per polis per jaar
Bij 2 personen : € 155,95 per polis per jaar
Bij 3 personen/of meer: € 207,08 per polis per jaar

Aanvullende wintersportdekking: € 18,16 per persoon per jaar op basis van twee personen (verplicht voor sneeuwscooteren, skiën, snowboarden etc.).

De bovengenoemde bedragen zijn exclusief € 8,- (plus 13% assurantiebelasting) afsluitkosten per polis. Voor deze verzekering dien je woonachtig te zijn in Nederland en alle verzekerden dienen op hetzelfde adres te wonen. Indien dit niet het geval is worden er meerdere polissen afgesloten. Polisvoorwaarden: voor meer informatie kijk je in de specifieke polisvoorwaarden voor de doorlopende reisverzekering.

Vragen na boeking

Al onze verzekeringen zijn ondergebracht bij Unigarant Verzekeringen. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer: (+31) 88 – 269 28 88.

Ik moet de reis (misschien) annuleren?

– Neem zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval binnen drie werkdagen, contact op met Riksja Travel, wanneer er zich een omstandigheid voordoet waardoor je de reis (mogelijk) moet annuleren.
– Vraag bij ziekte of ongeval van familieleden, je reisgenoot of jezelf direct aan de arts of de reis naar verwachting kan doorgaan, ook al is de vertrekdatum nog weken verwijderd.

Wat te doen bij problemen op reis?

Als je tijdens je reis te maken krijgt met een calamiteit, neem dan contact op met je verzekeraar. Wanneer je een reisverzekering via ons hebt afgesloten is dit de ANWB-alarmcentrale (Unigarant), te bereiken op telefoonnummer (+31) 88 – 269 28 88. In geval van een calamiteit van grotere omvang (bijvoorbeeld een natuurramp) kun je contact opnemen met de alarmcentrale van Eurocross op noodnummer +31 (0) 71-3646800 voor directe hulpverlening.. Houd polis, paspoort, ticket en telefoonnummer waarop je te bereiken bent, bij de hand als je de alarmcentrale belt.

Let op: indien je buitengewone kosten maakt zoals extra reis- en verblijfskosten ten gevolge van terugroeping naar huis bij ernstige familieomstandigheden, gedwongen langer verblijf door ziekte e.d., dan dient de verzekeraar je vooraf toestemming te verlenen hiervoor.

Bij ziekte:

– Toon de arts je verzekeringpolis.
– Vraag een gespecificeerde nota als je verplicht wordt meteen te betalen.

Diefstal of vermissing van geld en bagage tijdens de reis:

– Doe altijd aangifte bij de politie
– Laat bij vermissing of beschadiging van bagage tijdens een vliegreis een P.I.R. (Property Irregularity Report) opmaken.
– Vraag in alle gevallen om een schriftelijke verklaring.
– Neem beschadigde artikelen mee en vraag aan je leverancier of reparateur een onherstelbaarheidsverklaring als reparatie niet mogelijk is.

Hoe claim ik schade bij terugkomst?

– Download het schadeformulier via deze link.
– Vul dit formulier volledig in en beschrijf zo helder en uitgebreid mogelijk de situatie.
– Voeg de originele nota’s, garantiebewijzen, verklaringen en andere bewijzen bij en stuur dit direct naar Unigarant.

Meer informatie?

Indien je meer informatie wilt hebben over de desbetreffende verzekeringen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Ook kan je alle informatie terugvinden op www.unigarant.nl.

stel je eigen Marokko reis samen
of
kijk bij onze Marokko rondreizen