marokko informatie

marokko praktisch informatieAlgemene informatie Marokko

Praktische weetjes voor je Marokko-reis

Beste reistijd: De beste reistijd voor Marokko is het voor en najaar. In deze tijd is de temperatuur in Marokko aangenaam, tussen de 20 en 25 graden. Ook valt er nauwelijks regen in deze periode.
Tijdsverschil: In Marokko is het 1 uur vroeger dan in Nederland. In onze zomertijd, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het 2 uur vroeger. Wanneer de ramadan in de zomermaanden valt dan wordt de klok weer vooruit gezet zodat men minder lang hoeft te wachten om te mogen eten.
Bellen en Internet: Het mobiele netwerk van Marokko is goed en je hebt dan ook bijna overal bereik. Het internet in Marokko wordt steeds verder uitgebreid. In de steden is vaak een internetcafé te vinden maar nog lang niet alle accommodaties hebben wifi.
Voltage: Het stroomnet van Marokko is 220 volt. Sommige accommodaties hebben nog andere stopcontacten en zij hebben daarom zelf wereldstekker klaar liggen voor de Europese reizigers.

veilig marokkoVeilig reizen in Marokko

Als mensen denken aan individueel reizen door Marokko, dan rijzen wel eens vragen over veiligheid. Dat is jammer en vaak gebaseerd op het onbekende, het niet weten wat te verwachten. Marokko is absoluut een veilig land om doorheen te reizen, ook als je bijvoorbeeld met alleen vrouwen reist. Marokkanen zijn van nature zeer vriendelijk, gastvrij en behulpzaam. Net als op alle andere verre bestemmingen moet je uiteraard wel beschikken over een portie ‘gezonde achterdocht’. Tijdens je Marokko reis moet je altijd alert zijn en geen ‘domme’ dingen doen zoals na middernacht ronddolen door de verlate straatjes van de Medina, het oude gedeelte van een stad. Laat ook nooit waardevolle spullen en/of geld achter op je hotelkamer. Verder voorkom je eventuele narigheden door je te houden aan de lokale gebruiken en gewoonten.

marokko kledingAls vrouw adviseren we je bijvoorbeeld om je schouders te bedekken en om niet al te korte rokjes te dragen. In onze ogen wellicht ouderwets maar homoseksuele stelletjes doen er goed aan om niet in het openbaar ‘de liefde naar elkaar te uiten’. In Marokko is dit nog niet zo geaccepteerd als bij ons en kan dus voor onnodige spanningen zorgen. We raden je aan om voordat je op vakantie gaat naar Marokko, je in te lezen in de lokale gebruiken en gewoonten zodat je niet voor verrassingen komt te staan. We adviseren je de Engelstalige Rough Guide (ISBN: 1-84353-313-8) of anders Footprint of Lonely Planet van Marokko. En mocht je met specifieke vragen zitten, dan kun je ons natuurlijk altijd even een mailtje sturen of even bellen.

 

 

taal marokkoreisPraktische informatie

Taal
De Fransen hebben eigenlijk maar een hele korte periode in Marokko gezeten en toch spreekt meer dan tachtig procent van de bevolking naast het Arabisch, Frans. Nu zullen de meeste mensen geen Arabisch spreken, maar een klein woordje basis Frans lukt de meeste van ons nog wel. Spreek je helemaal geen Frans, ook dan is er nog geen man over boord, want het Engels begint steeds meer door te dringen al zal je wel gebruik moeten maken van wat handen- en voetenwerk. In de meeste van onze hotelletjes is altijd wel iemand aanwezig die een beetje Engels spreekt, of verstaat, zolang je niet te snel praat.

marokko ramadanRamadan

Vanuit het islamitisch geloof hebben de Marokkanen één vastenmaand, de ramadan genoemd. Tijdens deze periode is de service in de hotels soms iets minder dan gebruikelijk en is alcohol slechts beperkt verkrijgbaar. Tevens zijn de openingstijden van winkels en bezienswaardigheden soms aangepast. Vaak is er in de avonduren na zonsondergang juist veel meer te beleven en zie je overal eettentjes verschijnen. Houd een beetje rekening met de Ramadan door overdag niet op straat uitgebreid te eten. De ramadan is zeker geen belemmering voor je vakantie en door de sfeer in de avond misschien juist een extra ervaring.

 

 

marokko kleding adviesTijdsverschil, voltage en kleding

Gedurende onze zomer en winter is het in Marokko respectievelijk 2 uur en 1 uur vroeger dan in Nederland.

In Marokko wordt gebruik gemaakt van 220 volt. Dit is dus gelijk aan Nederland.

Uit respect voor de lokale bevolking raden wij aan om niet in té korte rokjes en minuscule hemdjes te lopen. Je hoeft zeker niet je lichaam te bedekken, een rok over de knie met een T-shirtje met mouwtjes is prima voor vrouwen. Loop er niet uitdagend bij, de Marokkaanse bevolking is dit niet gewend, je zal dan ook zeker extra (wellicht ongewenste) aandacht krijgen. Mocht je de woestijn in gaan draag overdag dan dunne kleding, maar neem voor ’s avonds zeker iets warms mee. Meer informatie over het klimaat in Marokko vind je hierboven in de reisinformatie. Klik hier voor het actueel weer in Marokko.

marokko lokale partnerOnze vertegenwoordigers

Riksja Marokko werkt samen met een lokale partner met het hoofdkantoor in Agadir. De eigenaresse komt oorspronkelijk uit Nederland en is gewend aan individuele (Nederlandse) reizigers. Alle medewerkers spreken Engels. Mochten er onderweg vragen omhoog borrelen dan kun je altijd even contact opnemen en in geval van nood is er een 24-uurs telefoonnummer.

 

 

 

 

marokko zonsopgang woestijnReizen met Riksja Marokko 

Riksja Marokko is een website voor individuele reizigers. Wij hebben de plekjes op deze site aangedaan en weten hoe je deze het makkelijkst en het leukst bezoekt. Op deze site geven we je zoveel mogelijk info en tips voor een individuele Marokko reis. Daarnaast proberen we je te helpen om te kiezen wat je gaat doen, waar je heen gaat. De meeste reizigers trekken, wanneer ze op vakantie naar Marokko gaan, ongeveer 2 weken uit. Dan kun je inderdaad bijna alle hoogtepunten van Marokko zien en is ook onze advies als je enigszins op je gemak alles rustig wilt beleven. Maar je zou ook kunnen kiezen voor een weekje, een dag of tien of echt uitgebreid en drie weken door Marokko reizen.

Hoe dan ook, om je eigen droom vakantie in Marokko samen te stellen naar je individuele wensen, zal je keuzes moeten maken. We hebben dit makkelijk voor je gemaakt door Marokko bouwstenen te maken voor de belangrijkste gebieden. Je kunt deze naar wens combineren, kijk voor voorbeelden daarvan ook bij onze Marokko rondreizen. Vervolgens bouw je op basis van jou specifieke wensen, samen met onze reisspecialist, jouw ideale reis. Als Riksja Marokko hebben we zelf veel gereisd door het land. We staan je daarom graag bij met advies over Marokko vakanties. Op onze teampagina vind je informatie over wie we zijn. Je kunt contact met ons opnemen per e-mail: info@marokkoonline.nl, telefonisch: 071-5162033 of via mijn reisplan.

vervoer marokkoWat regelen wij voor je vakantie in Marokko?

Bij de vakanties van Riksja Marokko is altijd inbegrepen:

– een infopakketje bij de reisbescheiden
– alle vervoer van plaats naar plaats, per trein of lokale lijnbus, minibusje of privé-auto
– de transfer bij aankomst op een nieuwe plaats (tenzij op loopafstand)
– alle overnachtingen in hotel, riad of bedoeïenentent op basis van logies en (eenvoudig) ontbijt. In de woestijn en tijdens meerdaagse trektochten zijn lunch en diner inbegrepen.
– de in de reis of bouwsteen omschreven excursie(s). Dit zijn die dingen waarvan wij weten dat je ze wilt doen en die beter tevoren te regelen zijn. Je houdt daardoor weer tijd over om daarna er zelf op uit te gaan.
– de diensten van onze lokale vertegenwoordigers.

Op deze pagina vind je ook nog Handige links terug.

Ga naar de bouwsteenoverzichtspagina, de rondreispagina
of
ga terug naar de Riksja Marokko hoofdpagina