Top 4 must-do’s in kleurrijk Marokko

blog

Marokko is een land als geen ander. Verdwaal als toerist in de souks, drink muntthee drinken bij een lokale familie en trotseer per kameel de woestijn. Wij hebben ons hart verloren aan dit land wat zo rijk is aan geschiedenis en cultuur. Dit zijn de absolute must-do’s van een rondreis door Marokko.

Geschreven op
vrijdag 1 maart
Geschreven door
Iris van Leeuwen
Delen op social media

#1 Ontdek de ambachten van Fes

Je verdwaalt gemakkelijk in de souks van Fes want het ene kleine straatje loopt verder in het volgende nog kleinere straatje. Zo sta je opeens in een doodlopende straat of wordt je weg geblokkeerd door een groepje schattige kittens, hoe was je hier ook alweer terecht gekomen? Wij vonden het dan ook erg fijn dat we Mohammed hadden, onze Marokkaanse gids die alle straatjes op zijn duim kent. Hij loodst je langs de leukste plekken en laat je het echte Fes zien waar lokale ambachten hard werken. Zo zie je hoe sjaals en kleden worden gemaakt, ga je op bezoek bij de lokale bakker waar ze in een dorpsoven hun brood bakken en bezoek je de leerlooierijen. Een ervaring als geen ander want wat wij niet wisten was dat leerlooierijen zo konden stinken, gelukkig kregen we wat munt voor de stank. Wij hadden het niet willen missen ondanks de minder prettige geurbeleving!

#2 Slaap in een sfeervolle riad

Als je in het land van de 1001 nachten bent dan mag je je natuurlijk ook wel een beetje in koninklijke sferen begeven. In de medina’s van de Koningssteden vind je dan nog talloze riads. Een riad is een traditioneel huis of paleis met een binnentuintje die rijkelijk versierd is. Vaak zitten riads verstopt in de kleine straatjes en heeft iedere kamer weer een hele andere stijl. De muren van riads zijn erg dik waardoor je gelijk in een oase van rust komt op het moment dat je je koninkrijk, euh ik bedoel riad instapt.

#3 Trotseer per kameel de woestijn

Je kunt natuurlijk Marokko per auto ontdekken maar volgens ons is een bezoekje aan dit land is toch niet helemaal compleet als je niet bij de woestijn bent geweest. Hier hobbel je per kameel in een rustig tempo over de zandduinen van de Sahara. Wij maakten hier een van de mooiste zonsondergangen mee. Op het moment dat de zon nog net niet achter de woestijn verdween veranderde de kleuren van de woestijn zich in een gouden gloed, een magisch uitzicht. Wij aten samen met onze lokale gids en enkele andere reizigers een lekkere tajine en we sliepen die nacht onder de sterrenhemel. Dat was een bijzondere nacht. De volgende ochtend stonden we weer vroeg op om de zonsopgang te bekijken wat weer een heel nieuw zicht gaf.

#4 Ga op stap met een Marokkaanse visser

Lekker eten vind je in Marokko en hoe leuk is het om te leren hoe ze in Essaouira hun vis bereiden en er tussendoor ook nog lekker van te snoepen. Je gaat met een gids mee naar de vissershaven, kijkt toe hoe de blauwe visserbootjes de havenplaats binnenvaren en duikt de markt op voor lokale producten. Vlak voor je neus grillen ze verse tonijn en sardientjes op het haardvuur. Wij krijgen er in ieder geval helemaal trek van. Wij vinden het dan ook waardevol om op reis meer mee te krijgen van de leefwijze van de lokale bevolking en als we tussendoor dan ook nog lekkernijen krijgen, dan kan het niet meer stuk!

Ben je overtuigd van al het moois dat Marokko te bieden heeft? Dat dachten we al! Snuffel tussen onze Marokko-bouwstenenen stel je eigen reis samen of bekijk een van onze complete, maar flexibele, Marokko-rondreizen, zodat je het land binnenkort weer van je bucketlist af kunt strepen!