Sahara in Marokko

Hier vind je informatie over één van de hoogtepunten tijdens je reis in Marokko: de Sahara! Ben je benieuwd wat je kunt verwachten van de kamelentocht en het slapen in de woestijn? Of wil je juist weten hoe je de Sahara het beste kunt combineren? Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over het slapen in de woestijn.

De Sahara kun je bereiken vanuit Fes of Marrakech met je eigen huurauto. Marokko kent twee of eigenlijk drie Sahara’s. De Erg Chebbi woestijn bij Merzouga waar je de prachtig rood gekleurde zandduinen vind. De M’Hamid woestijn bij Zagora is een goed alternatief als je geen tijd hebt om de Erg Chebbi woestijn te bezoeken. En de minder bekende Erg Chegaga woestijn waar de zandoppervlakte het grootste is en de duinen hoger zijn dan elders.

Per kameel of 4×4 trek je de woestijn in voor een overnachting in een bedoeïenentent onder de sterrenhemel. Klim de zandduinen op om de prachtige zonsopkomst-en ondergang te zien. Je neemt alleen een rugtas mee voor de nacht. In de winter kan het ’s nachts flink koud worden en is een extra warme trui en broek zeker aan te raden. In de zomer is het juist warm en kun je zelfs je matras naar buiten slepen om echt onder de sterrenhemel te slapen.

Woestijn Merzouga kameel
kamelentocht Maro...
Reisschema: Merzouga
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: Woestijn kamelentocht
Reissom: € 99,- p.p. bij 2 personen

Welke optie wil je aanvragen?

Karavaan naar de woestijnduinen
Karavaan naar de woestijnduinen + extra overnachting
x
+
woestijnreis marokko sahara
Woestijnreis - Za...
Reisschema: Marrakech – Ait Benhaddou – Zagora – M’hamid - Zagora
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Activiteit: Excursie nomadenleven en woestijn kamelentocht
Reissom: € 196,- p.p. bij 2 personen

Welke optie wil je aanvragen?

De Sahara begint hier
De Sahara begint hier - verblijf in riad
x
+
Marokko woestijnreis - karavaan

Bedoeïenenkaravaan naar de souks

Fly & Drive Marok...
Reisschema: Ambachtsstad Fes – Erfoud – rode Erg Chebbi woestijn – Todra Gorge – verborgen Dades Vallei – kasbah van Ait Benhaddou – kleurrijk Marrakech
Reisduur: 10 dagen / 9 nachten
Reissom: € 546,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: Ambachtentour Fez, overnachting Merzouga woestijn en wandeling Dades Vallei
Huurauto: Optioneel bij te boeken vanaf €95,- p.p.
Vluchten: Optioneel bij te boeken

Welke optie wil je aanvragen?

Bedoeïenenkaravaan naar de souks
Verblijf in special stay accommodaties
x
+

Waarom Riksja Marokko?

Wij vinden het belangrijk dat je verblijft in accommodaties die in de sfeer van het land passen. Wij kiezen voor kleinschalige accommodaties in Marokkaanse sferen. Je kunt ook kiezen voor een riad. Bij ons ga je in een klein groepje de woestijn zodat je juist de belevenis hebt niets om je heen te hebben. Zelf per huurauto het land ontdekken vinden we juist leuk omdat je dan flexibel bent om onderweg te stoppen. Ook bieden wij naast de bouwstenen ook unieke excursies aan waardoor je Marokko op een andere manier ervaart.

Lees meer