Marokko team

marokko teamOver Riksja Marokko

Riksja Marokko is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

 

Sharon woestijnSharon van Regenmortel

Productmanager en reisspecialist Marokko

Na een half jaar door Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika te hebben gereisd, was ik verkocht. Het liefste besteed ik al mijn tijd reizen: zelf op pad gaan, of anderen helpen met het organiseren van een geweldige ervaring ver van huis. Bij Riksja Travel zie je de highlights, maar dan net op een andere manier: slapen in een traditionele kasbah, fietsen door de souks en de woestijn bezoeken per kameel. Dat is precies de manier van reizen die ik zelf zo leuk vind: het land echt leren kennen op een actieve manier.

Marokko is een van mijn favorieten door zijn mysterieuze Arabische sfeer, de steegjes van de koningssteden waarin je kunt verdwalen (daar ontkom je niet aan!) en het ontzettend lekkere eten. Iedere koningsstad heeft iets bijzonder, maar ik kom vooral graag in Fes. Hier zie je het authentieke Marokko terug, een inkijkje in een totaal andere wereld.

 

Kirsten MarokkoKirsten Dame

Reisspecialist Marokko

Kamperend in Europa met mijn ouders zijn mijn reiskriebels begonnen. Nog steeds is er niets dat ik liever met mijn geld en tijd doe en na Europa wilde ik graag de rest van de wereld ontdekken. Na mijn studie Toerisme heb ik een half jaar door Australië en Zuidoost-Azië gereisd. Dit was een droom die uitkwam, wat een geweldige ervaring.

Het is niet bij deze reis gebleven en ook Afrika neemt een bijzonder plekje in. Wat ik zo mooi vind aan Marokko is de mysterieuze Arabische sfeer en de prachtige natuur. Je rijdt vanuit ruw gesteente naar groene oases met op de achtergrond de witte toppen van het Atlasgebergte.

Onze partner ter plaatsebewerkt-agent

In Marokko werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Marokko-reis, in goede handen bent.

 

Riksja-TravelReizen met Riksja Travel

Wij zijn Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

 

stel je eigen Marokko reis samen
of
kijk bij onze Marokko rondreizen