Petit Marrakech

Taroudant

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Taroudant
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 46,- p.p. bij 2 personen

✓ Van het gebaande pad
✓ Ontdek het Marrakech van vroeger
✓ Goede tussenstop naar de kust

Overnachten: 1 nacht in kleinschalige riad
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: 1 x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • autohuur

  • fooien

Wandelen door TaroudantDag 1 – Aankomst Taroudant

Taroudant bereik je met je eigen huurauto vanuit Zagora in ongeveer 8 uur of vanuit Ait Benhaddou in 5,5 uur. De kleinschalige riad waar je verblijft ligt tussen de stadsmuren en de medina en op loopafstand van verschillende pleinen. Taroudant wordt ook wel petit Marrakech genoemd, ofwel Marrakech in het klein. Hier beleef je het vroegere Marrakech, dus het Marrakech voordat het populair en toeristisch werd. Je kunt hier nog rustig door de souks lopen zonder dat je continu wordt aangesproken. Om je heen zie je kleine winkeltjes waar grote stukken vlees hangen. Taroudant heeft nog een leuke traditionele medina en opvallend veel pleintjes in de medina. Een aanrader is het bezoeken van de berbermarkt Jnane al-Jaami waar je kruiden en gedroogd fruit kunt kopen, maar ook kleding en huishoudelijk goed. De leukste twee pleinen in Taroudant zijn Place Assarag en Place Talmoklate. Tussen deze pleinen vind je de Arabische souks, waar je echt alles kunt kopen.

Lokale familie in Taroudant ’s Avonds hebben we een heel leuk adres voor je om te dineren. Dit is tevens de plek waar je overnacht als je kiest voor onze special stay optie. De gastvrije familie Moultazim heeft een kleine riad waar de vrouw des huizes erg lekker kan koken. De bereiding vergt nogal wat tijd, daarom is reserveren een must. De lemon chicken tajine is een aanrader en proef ook zeker de lokale pastia. Rond zonsondergang begint het te bruisen in de stad en komen alle locals richting de pleinen en de souks om te shoppen, kletsen en vooral te flaneren. Wat opvalt is de boeiende mix van traditioneel geklede vrouwen en meisjes en de meer westers georiënteerde vrouwen zonder dat er met scheve ogen naar elkaar wordt gekeken.

Lokale bevolking TaroudantDag 2 – Vertrek Taroudant

De volgende dag ontbijt je in de riad voordat je vertrekt naar je volgende bestemming. Als je reist naar de palmvallei van Tafraoute dan ben je ongeveer 3 uur onderweg. Vervolg je je reis naar de Agadir? Dan ben je hier in ongeveer 3,5 uur, waarna je kunt luieren aan het strand. Als je naar het vissersdorpje Essaouira gaat ben je wat langer onderweg, ongeveer 8 uur. Ook kun doorreizen naar Taghazout om te gaan surfen. Daar ben je ongeveer 4 uur.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Petit Marrakech - verblijf in Riad

Reissom: €58 ,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: Overnachting special stay accommodatie

Wil je verblijven bij een gastvrije familie dan kun je kiezen voor de special stay accommodatie. Dit is een leuke en typische Marokkaanse riad van de vriendelijke en gastvrije familie Moultazim, waar de moeder des huizes lekker voor je kan koken.

Welke optie wil je aanvragen?

Petit Marrakech
Petit Marrakech - verblijf in Riad
x