Fes Marokko reis leerlooierij

Dwalen over ambachtspad

Fes Marokko

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Fes
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 179,- p.p. bij 2 personen

Veel reizigers vliegen rechtstreeks naar Fes voor de start van hun Marokko reis. Ideaal wanneer je deze koningsstad (in korte tijd) met Marrakech en de binnenlanden wilt combineren. Je wordt hier gelijk ondergedompeld in Marokkaanse sferen. Wanneer je door de medina loopt is het alsof je in de middeleeuwen bent beland. Het is de meest oorspronkelijke en nog steeds bewoonde 'middeleeuwse' stad van de Arabische wereld. Het is onderverdeeld in kleine gedeeltes met elk een eigen bakkerij, moskee, fontein en hammam. Een bezoek aan dit gedeelte van de stad, mag volgens ons dan ook niet ontbreken aan je bezoek aan Fes. Omdat je alleen snel verdwaalt in de wirwar van straatjes en hier gemakkelijk aan de leuke plekjes voorbij loopt, ontdek je de medina samen met een lokale gids. Zo kun je de stad proeven en beleven.

Bij aankomst op de luchthaven word je naar je hotel gebracht in het nieuwe centrum van Fes. Het ligt gunstig ten opzichte van verschillende restaurants.

Overnachten: 2 nachten in Marokkaans riad
Excursie: ambachten tour met privé gids door de medina
Transport: privé transfers vanaf de luchthaven
Maaltijden: 2 x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • entreegelden

  • fooien

Fes riadDag 1 –  Aankomst in Fes

Bij aankomst in Fes brengt onze chauffeur je naar je riad aan de rand van de medina. De riad waar we mee samenwerken is wat eenvoudiger maar het personeel is er uitzonderlijk vriendelijk en de ligging is ideaal. Na 5 minuten lopen bevind je je namelijk bij Bab Boujoud. De kamers zijn schoon en eenvoudig en hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding. Daarnaast beschikt de riad over een fijne binnenplaats waar je kunt neerploffen met een kopje Marokkaanse muntthee.

We raden je aan om ’s avonds op tijd te dineren. De medina sluit rond 7 uur ’s avonds maar je kunt altijd nog tot half tien ‘s avonds in het nieuwe gedeelte van de stad terecht. Als je rustig wilt eten kun je het best rond een uur of zes aanschuiven.

Dag 2 – Ambachten tour met gids door de medina van Fes

In de wirwar van straatjes in de medina van Fes verdwaal je gemakkelijk en loop je de kans om bijzondere plekjes te missen. Een gids loodst je vandaag kris kras door de smalle steegjes waar vakmanschap wordt uitgeoefend zoals ververijen, houtbewerkers en zijdewevers. In tegenstelling tot andere gidsen neemt hij je juist ook mee naar werkplaatsen waar geen andere reizigers komen. Je ziet niet alleen waar alles verkocht wordt, maar neemt ook echt een kijkje achter de schermen. Zo zie je hoe kleurrijke Arabische sloffen gemaakt worden uit leer van de beroemde leerlooierijen van Fes. Ook ga je brood bakken in de dorpsoven, wat je vervolgens onder het genot van een kop vers gezette muntthee nuttigt bij een lokale familie thuis. Al snel weet je…dus dit is Fes. De rest van de middag heb je ter vrije besteding.

marokko fes souk koningsstedenDag 3 – Vertrek uit Fes

In Fes kom je altijd ogen en oren te kort. Je kunt de medina goed verkennen in een volle dag, maar misschien wil je wat langer in Fes blijven. Je kunt er dan voor kiezen om één of meerdere dagen te verlengen. Laat het ons dan weten bij je reisaanvraag.

Na Fes reizen de meeste reizigers met de huurauto naar het leuke woestijnstadje Rissani en vervolgen hun reis met de bouwsteen Karavaan naar de woestijnduinen. Tijdens deze bouwsteen combineer je een overnachting in Rissani met een overnachting in een bedoeïenentent onder de immense sterrenhemel in de Sahara. Op de rug van je kameel slof je de oranje duinen zee in. Wanneer je, na je overnachting in de woestijn, op tijd opstaat kun je genieten van een prachtig kleurenpalet bij zonsopkomst.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Verblijf in special stay accommodatie

Reissom: € 225,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in een traditionele riad, de typisch Marokkaanse accommodatie, inclusief ontbijt, ambachten tour met privé gids door de medina en transfer vanaf de luchthaven.

Geef je reis meer sfeer tijdens een verblijf in een traditionele riad, de typisch Marokkaanse accommodatie. Een riad is een klein paleisje waar vroeger rijke handelslieden woonden. Ze liggen in de medina waardoor de grote bezienswaardigheden op loopafstand zijn.

Een riad heeft niet meer dan 8 kamers, die om een binnentuin heen gebouwd zijn. Na een dag in de medina te hebben doorgebracht kun je ’s avonds op de gekleurde kussentjes in de binnentuin ploffen met een Marokkaanse muntthee. Wil je tijdens je reis ook sfeervol overnachten, laat het ons dan weten.

Inshallah, op pad met Imam Yusef

Reissom: € 70,- per persoon bij 2 personen
Inbegrepen: Halve dag excursie met Imam Yusef (alleen op vrijdag, zaterdag en zondag mogelijk)

Wil je weten hoe het nu écht zit met het Islamitische geloof en cultuur? Ga dan mee met Yusef, een jonge (part-time) Imam met een frisse kijk op het leven, die je een uniek kijkje geeft in de Islamitische wereld. Geen zorgen, hij wil je niet bekeren. Wel wil hij je uitleggen wat de Islam inhoudt en je laten zien wat de rol is van de Islam in het Marrokkaanse dagelijkse leven. Een mooie kans op wat extra verdieping tijdens je reis. Je bezoekt een koranwinkel, wandelt langs een bibliotheek met duizenden boeken en kunt een glimp van een moskee opvangen (naar binnen gaan mag helaas niet). Het meest indrukwekkend vonden wij het bezoek in de Koranschool aan de rand van de medina. Bij binnenkomst hoor je leerlingen in het Arabisch de Koranverzen opzeggen om de Koran van kaft tot kaft uit hun hoofd te leren. Het geluid van 20 leerlingen die allemaal hun eigen vers hardop uitspreken om uit hun hoofd te leren gaf ons een echt mysterieus 1001 nachten gevoel. De excursie duurt een halve dag.

Welke optie wil je aanvragen?

Dwalen over ambachtspad
Verblijf in special stay accommodatie
Inshallah, op pad met Imam Yusef
x