reizen marokko top toub

Veters vast, bergpad op

Trekking Atlasgebergte (Imlil)

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Marrakech – Atlasgebergte
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 302,- p.p. bij 2 personen

Dit is tijdens je rondreis door Marokko de plek om de auto uit te stappen en in actie te komen. Waar de hike naar de top van de Toub een fysieke uitdaging is waarvoor je getraind moet hebben, en waar je bij de Atlasdorpjes berbertrail in berghutten overnacht, trek je met deze bouwsteen ook de bergen in maar slaap je in een comfortabele lodge. Geniet tijdens een wandeling met gids door het Atlasgebergte van de rust, frisse lucht en adembenemende uitzichten. Je hoeft voor de wandeling niet over een topconditie te beschikken en omdat het een privétocht is bepaal je zelf het tempo. Duik na de wandeling de hamam in om je spieren te laten ontspannen.

Overnachten: 2 nachten in een eco-hotel
Excursie: wandeling met picknicklunch en privégids, toegang tot de Hamam
Transport: geen
Maaltijden: 2 x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • autohuur

  • fooien

marokko terras hotel atlasgebergte

Kashba hotel – Atlasgebergte

Dag 1 – Marrakech – Atlasgebergte

‘s Ochtends haal je de auto op en zet je koers richting het zuiden. Na een half uur begint de weg te stijgen en zie je de eerste besneeuwde bergtoppen verschijnen. Via valleien en boomgaarden kom je na anderhalf uur aan in Imlil, middenin het Atlasgebergte. In het centrum van het dorp zet je de auto op een parkeerplaats en loop je naar de lodge waar je bij de receptie van de lodge welkom geheten. We gebruiken hier twee hotels, de ene ligt op de berg, de andere aan de rand van het dorp. Afhankelijk van de beschikbaarheid kom je in één van beide te overnachten.

maroko afkoelen rissaniBeide hotels behoren tot dezelfde eigenaar en worden door de plaatselijke bevolking gerund, 5% van de inkomsten vloeit terug in de lokale gemeenschap in de vorm van scholing en gezondheidsvoorzieningen. De lodge heeft ook een eigen zuiveringssysteem dat het smeltwater uit de bergen omzet in drinkwater. De lodge is opgebouwd uit hout, leem en natuursteen. De traditioneel ingerichte kamers zijn knus en comfortabel. Leuk detail op de kamers zijn de berberkleden op de vloer en de leren slippers naast je bed. Maar het waren voor ons met name de gastvrijheid en het uitstekende eten die het verblijf tijdens onze Marokko-reis hier zo aangenaam maakten.

Atlasgebergte MarokkoDag 2 – Atlasgebergte Marokko

Neem een stevig ontbijt want vandaag ga je een 4 uur durende wandeling met een ervaren berggids maken. Je volgt een smal bergpad in de richting van de top van Jbel Toubkal en passeert appelboomgaarden en een berberdorpje waar de tijd stil lijkt te staan. Bij de heilige graftombe van Sidi Chamharouch op 2310, meter maakt de gids een eenvoudige picknick lunch klaar. Met een broodje in je ene hand en je fototoestel in de andere, kijk je uit op besneeuwde bergtoppen en schaars begroeide valleien. Eenmaal terug in de lodge kunnen de schoenen uit en de voeten omhoog. Dit is hét moment om in de hamam van de lodge je spieren te laten ontspannen en je huid een goede scrub geven.

De inbegrepen wandeling in het Toubkal National Park is geschikt voor iedereen met een gemiddelde conditie. Bij slecht weer kan de route of tijdstip van de wandeling aangepast worden.

marokko atlas dakterrasDag 3 – Vertrek Atlasgebergte

Bij goed weer wordt het ontbijt op het dakterras geserveerd. Geniet nog een laatste keer van het adembenemende uitzicht voordat je weer naar Imlil loopt om in de auto te stappen en je privé reis Marokko te vervolgen.

Vanaf hier kun je je Marokko-reis per huurauto op verschillende manieren vervolgen. Met onze avontuurlijke ‘De Sahara begint hier’ bouwsteen voeg je een woestijn ervaring toe aan je reis en ga je met met een kameel naar je tentenkamp voor een overnachting tussen woestijnduinen. Reis daarna verder naar de kust in Agadir of Essaouira voor een ontspannen afsluiting van je rondreis door Marokko.

Deze bouwsteen is goed te combineren met...

Verstuur je reisplan